Paarden te koop startpagina

Paarden te koop - Adverteren, kopen en verkopen

Gratis Adverteren.Mooie tinker

Contactgegevens
Naam:Susan
Plaats:Emst
Provincie:Gelderland, NL
Telefoonnr:
E-mail:Bericht verzenden
Kaart lokatie adverteerder
Advertentie delen
Meld aan Paardentekoop.net
Melding maken:
Omschrijving:
Te koop wegens tijdgebrek: mooie tinkerruin. Moeder was zeker een tinker, maar vader is onbekend. Mogelijk zit er ook haflinger of welsh cob in vanwege de kleur en de ruime gangen. Goudkleur met blonde manen en staart. Geboortedatum 28-11-2001. Stokmaat ong 1.40 m.
Vanaf veulen in bezit. Braaf, maar ook pittig dier. Niet geschikt voor kinderen of onervaren ruiter. Als 3 jarige hoefbevangen geweest nadat hij in een rijke wei had gestaan. Daarna niet meer, maar wel iets afwijkende hoefgroei. Kan er echter prima mee lopen, zeer ruime gangen met mooie knieheffing. Nooit kreupel geweest. Staat met andere pony dag en nacht buiten in de wei met schuilstal. Kan dus goed op een wei staan met kort gras en heeft een heel sterk gestel.
Is als 4,5 jarige netjes beleerd. Liep mooi dressuur, maar heeft ook een paar keer flink gebokt. Vanwege andere rijpaarden waar ik liever op reed is hij daardoor meer als gezelschapspaard blijven staan. Laatste 7 jaar niet meer bereden, maar is nog erg actief in de wei. Vanwege tijdsgebrek zoek ik voor hem een ervaren amazone, die alle stappen weer even met hem wil doorlopen en die niet bang is dat hij je misschien kan uitproberen. Hij heeft een duidelijke leidinggevende en rechtvaardige hand nodig die geen strijd met hem aangaat, maar juist wil samenwerken. Dan werkt hij goed mee. Hij heeft geen hoefijzers nodig. Hij heeft nooit mokproblemen oid.
Hij is nu ruim 15 jaar, maar omdat hij ijzersterk is, weinig belast, nooit ziek of kreupel is (alleen de hoefbevangenheid door onze fout om hem tijdelijk ergens anders in een zomerwei onder te brengen) verwacht ik dat hij nog vele jaren actief mee kan gaan.
Handelaren hoeven niet te reageren.

Details Advertentie

Advertentienr: 000016565
Datum: 16-07-2017
Aantal keer bekeken: 1472
Categorie: Pony's
Leeftijd: 15
Vraagprijs: 1000 euro
Schofthoogte: 140 cm
Stamboek: N.v.t.
Geslacht: Ruin
Type: Recreatie


Foto's

Gebruik dit formulier om een mogelijk frauduleuze of misplaatste advertenties aan de redactie te melden.
Hartelijk dank, onze redactie zal uw melding spoedig in behandeling nemen.